Amateurwijnmakersgilde Arnolt van Gelre
  • Home
  • Verenigingsnieuws
  • Leer zelf wijn maken
  • Recepten
  • Foto

Bestuur

Bestuur

Voorzitter
Mw. F J.H.Steketee
Het Eiland 11, 7231 NV Warnsveld. 06-19641114
inesteketee@hotmail.com

Secretaris
D. Kranendonk
Van Essenstraat 52, 7203DM Zutphen. 06-38382906
dirkkranendonk1@gmail.com

 

Web
G. Menting | Blankeboom Tekst
Broekstraat 39, 6999 DJ Hummelo. 06-54764595
gerard@blankeboom.nl

Contributie
De contributie bedraagt € 50 per jaar. 

Lid worden?
Wie lid wil worden krijgt alle nodige hulp in de vorm van informatie over het wijnmaken, en bij het verkrijgen van de benodigde materialen.

Lokatie
Kolenstraat 27 b in Zutphen. Gildeavond in principe iedere eerste vrijdag van de maand, 20 uur. Zie voor de laatste info de agenda.

Internet

www.wijngildearnoltvangelre.nl

Verhuur gildekelder

Met de Gildekelder aan de Kolenstraat in Zutphen beschikt Amateurwijn-makersgilde Arnolt van Gelre over een toepasselijk en sfeervol onderkomen. Omdat het slechts een beperkt aantal avonden per maand voor verenigings-activiteiten wordt gebruikt is het ook mogelijk om de kelder te huren voor eenmalige of regelmatige activiteiten. Wie in Zutphen of omgeving belangstelling heeft voor gebruik van de Gildekelder of daar informatie over wil hebben kan contact opnemen met de secretaris D. Kranendonk.

Champagnekurk knalt met 40 km per uur

(bron: Winetasting) 
Champagnekurk knaltOnderzoekers van de technische universiteit van Clausthal in Duitsland hebben een antwoord gegeven op wat we tijdens deze feestdagen allemaal willen weten. Ze ontdekten hoe snel een champagnekurk kan vliegen bij het ontkurken: 40 kilometer per uur voor een goed geschudde fles.

Details
Gepubliceerd: 08 december 2010

Read more …

Chinezen laten jonge wijn in een minuutje rijpen

(bron Elsevier, auteur Robbert de Witt)
Rode wijn twintig jaar laten rijpen om zo een mooie vintage te krijgen? Niet meer nodig, zeggen Chinese wetenschappers, gewoon 600 volt door de wijn laten gaan.Normaal gesproken duurt het minimaal een half jaar voordat de meeste wijnen kunnen worden gedronken. Bepaalde rode wijnen komen pas na twintig jaar op het vat te hebben gelegen het beste tot hun recht.Tijdens het rijpen komt jonge wijn in aanraking met zuurstof.

Details
Gepubliceerd: 08 december 2010

Read more …

  1. Wijnfles tegen het licht gehouden
  2. Wijn bevat teveel zware metalen
  3. Wereldnatuurfonds wil wijnkurk behouden
  4. Vrouwen proeven beter dan mannen

Pagina 61 van 66

  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65

Zoeken


Hier adverteren?

Informatie over een advertentie op deze positie gewenst? Mail naar info@wijngildearnoltvangelre.nl.

Louët
Knipatelier
Blankeboom Tekst

Menu

  • Home
  • Verenigingsnieuws
  • Leer zelf wijn maken
  • Publicaties over wijn
  • Kennis vergaren
  • Foto's
  1. U bevindt zich hier:  
  2. Start