Amateurwijnmakersgilde Arnolt van Gelre
  • Home
  • Verenigingsnieuws
  • Leer zelf wijn maken
  • Recepten
  • Foto

Bestuur

Bestuur

Voorzitter
Mw. F J.H.Steketee
Het Eiland 11, 7231 NV Warnsveld. 06-19641114
inesteketee@hotmail.com

Secretaris
D. Kranendonk
Van Essenstraat 52, 7203DM Zutphen. 06-38382906
dirkkranendonk1@gmail.com

 

Web
G. Menting | Blankeboom Tekst
Broekstraat 39, 6999 DJ Hummelo. 06-54764595
gerard@blankeboom.nl

Contributie
De contributie bedraagt € 50 per jaar. 

Lid worden?
Wie lid wil worden krijgt alle nodige hulp in de vorm van informatie over het wijnmaken, en bij het verkrijgen van de benodigde materialen.

Lokatie
Kolenstraat 27 b in Zutphen. Gildeavond in principe iedere eerste vrijdag van de maand, 20 uur. Zie voor de laatste info de agenda.

Internet

www.wijngildearnoltvangelre.nl

Verhuur gildekelder

Met de Gildekelder aan de Kolenstraat in Zutphen beschikt Amateurwijn-makersgilde Arnolt van Gelre over een toepasselijk en sfeervol onderkomen. Omdat het slechts een beperkt aantal avonden per maand voor verenigings-activiteiten wordt gebruikt is het ook mogelijk om de kelder te huren voor eenmalige of regelmatige activiteiten. Wie in Zutphen of omgeving belangstelling heeft voor gebruik van de Gildekelder of daar informatie over wil hebben kan contact opnemen met de secretaris D. Kranendonk.

Thermometer laat temperatuur van wijn zien

Een goede wijn behoeft geen krans. Daarentegen is het wel aan te raden om die goede wijn op de juiste temperatuur te schenken. Dat komt namelijk de geur en de smaak ten goede. 
De Instant Read Digital Wine Thermometer is een apparaat dat helpt bij het schenken van wijn uit de fles op de juiste temperatuur.

Details
Gepubliceerd: 10 december 2010

Read more …

Ook droge Duitse Riesling kan fraai oud worden

(Bron: Perswijn.nl))

Kelder van Schloss Johannisberg De proeverij, georganiseerd door de VDP, werd zondag 22 augustus gehouden in het statige Schloss Reinhartshausen in Erbach in de Rheingau. Er kwamen 19 relatief droog gevinifieerde Rieslings uit de Rheingau op tafel, die moesten bewijzen dat niet alleen zoete, maar ook drogere Rieslings de tand des tijds uitstekend kunnen doorstaan. En dat deden ze behoorlijk overtuigend.

Details
Gepubliceerd: 10 december 2010

Read more …

  1. EenVandaag over Achterhoekse wijn
  2. Master of Wine
  3. Miespelaar
  4. Biologische topwijn uit Pyreneeëndorp Orcau

Pagina 57 van 66

  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61

Zoeken


Hier adverteren?

Informatie over een advertentie op deze positie gewenst? Mail naar info@wijngildearnoltvangelre.nl.

Louët
Knipatelier
Blankeboom Tekst

Menu

  • Home
  • Verenigingsnieuws
  • Leer zelf wijn maken
  • Publicaties over wijn
  • Kennis vergaren
  • Foto's
  1. U bevindt zich hier:  
  2. Start