Beginnen met giststarter van 2 uitgeperste sinaasappelen maken.
Recept voor 10 liter:
300 gram vlierbloemen (zo min mogelijk steeltjes)
500 gram suiker
Geheel in emmer (met giststarter) en 4 á 5 dagen afgedekt en roerende in open gisting houden.
Daarna in door doek zeven en in de gistingsfles doen.
750 gram ongezwafelde en in lauw/warm watergewassen, daarna gehakte rozijnen toevoegen.
5 gram pecto-enzymen
6 gram citroenzuur
4 gram wijnsteenzuur
2 kleine zakjes thee (sterk laten trekken) i.p.v. looizuur
1500 gram suiker
Ongeveer 14 dagen later:
11% en SG 1000 hebben wij 500 gram suiker toegevoegd
Ongeveer 14 dagen later:
12% en SG 1000 hebben wij na gezoet met 125 gram suiker
Ongeveer 1 jaar en 2 maanden later hebben wij gebotteld met een SG en 12 %
Stapsgewijs hebben wij water bijgevuld (bijv. ook bij de toevoeging van de suiker of het overhevelen).
Wij hielde de fles wel vol.