Ingrediënten

50 druppels anethol *)
0,5 l alcohol van 90%
2 theelepels anijszaad
5 of 6 hele steranijs vruchten
4 klontjes suiker
half stokje zoethout, in de lengte gesneden.

werkwijze

Doe de ingrediënten bij elkaar en laat dit 24 uur macereren. Vervolgens filteren en (facultatief) 1 eetlepel caramelvloeistof toevoegen. Klaar!

Niet puur drinken. Maak op een warme dag een pastisje door een bodempje in een glas te doen en dit aan te vullen met wat blokjes ijs en water. De vloeistof wordt dan melkachtig wit.

Recept: J. Koenders


*) Anethol is de actieve stof uit anijs. Het is een vlugolie die slechts vloeibaar is bij temperaturen boven 22°C. Onder deze temperatuur kristalliseert de vloeistof in kleurloze kristallen. Als dit het geval is, zet u het flesje met anethol eventjes in een badje met warm water, waardoor de kristallen weer vloeibaar worden, en u de vloeistof kunt uitgieten en de benodigde druppels kunt aftellen.