Ingrediënten:
vlierbloesem 1000 m
lsinaasappel 400 gr
citroenen 300 gr
rozijnen 1000 gr
suiker 2000 gr
gist (hautes-sauternes)
gistvoeding
pecto-enzymen 7 gr
tannine wit 3 gr
sulfiet 1 gr
kiezelsol 5 gr
gelatine 5 gr

Werkwijze:
We plukken de schermen wanneer ongeveer 10 % van de bloemetjes open begint te gaan. Bloemen van de schermen afknippen (let er echt op dat u zo weinig mogelijk steeltjes meeneemt; zorgvuldig knippen wordt beloond in de smaak van de wijn!) en in gistingsvat doen; overgieten met 1 liter heet water, waarin opgelost 2 kilo suiker; even laten staan en 8 liter koud water toevoegen.
Dan oplossen in 1 liter koud water:
- 1 gram sulfiet
- de uitgeperste sinaasappels en citroenen
- pecto-enzymen
- tannine wit
De rozijnen in het gistingsvat doen en alles omroeren. En een dag laten staan.
Aansluitend een giststarter maken met een beetje water, een beetje suiker gist en gistvoeding en toevoegen aan de pulp. De hoed tweemaal keren elke dag.
Na acht dagen pulpgisting (SG < 1000) de hoed eruit halen en het grootste deel van de drijvende spullen eruit halen met een keukenzeef, licht persen door een neteldoek. De wijn overhevelen in een 10-literfles en afsluiten met een waterslot.
De wijn rustig laten uitgisten en naar 14 dagen opnieuw overhevelen en 1 gr sulfiet toevoegen. Na ongeveer 3 weken bovenstaande herhalen.Is de wijn nog niet helder dan dan kiezelsol en gelatine volgens recept toevoegen.
Na 48 uur moet de wijn helder worden zo nodig nog even afwachten. Nu de wijn opnieuw afhevelen en een 0,5 gr sulfiet toevoegen.