Bestuur  

Bestuur

Voorzitter
Mw. F J.H.Steketee
Het Eiland 11, 7231 NV Warnsveld. 06-19641114
inesteketee@hotmail.com

Secretaris
D. Kranendonk
Van Essenstraat 52, 7203DM Zutphen. 06-38382906
dirkkranendonk1@gmail.com

 

Web
G. Menting | Blankeboom Tekst
Broekstraat 39, 6999 DJ Hummelo. 06-54764595
gerard@blankeboom.nl

Contributie
De contributie bedraagt € 50 per jaar. 

Lid worden?
Wie lid wil worden krijgt alle nodige hulp in de vorm van informatie over het wijnmaken, en bij het verkrijgen van de benodigde materialen.

Lokatie
Kolenstraat 27 b in Zutphen. Gildeavond in principe iedere eerste vrijdag van de maand, 20 uur. Zie voor de laatste info de agenda.

Internet

www.wijngildearnoltvangelre.nl

   

We hadden vrijdag 5 april een keuring van rode wijnen. Er waren meerdere inzendingen, maar we hebben er maar 4 behandeld. We hebben gebruik gemaakt van het laatste formulier van de federatie, die nog gewoon van de website te halen is, ook al ben je niet meer aangesloten. Dat formulier leverde al genoeg discussiestof op, want zo logisch en helder was het allemaal niet.
Uiteindelijk kwam de inzending van Jan Louët als winnend uit de bus; een wijn van Boskoop's Glorie, aangevuld met vlierbessen en banaan. Een prima wijn in alle opzichten!


Het was weer een hele gezellige avond. We hebben dit jaar nog een proefavond op het programma staan;  op 4 october staat een proefavond Souvignier Gris gepland. Daar worden de wijnen gekeurd die Jan, Eva, Gerard, Sjef en Dirk gemaakt hebben van de druiven die we gezamenlijk afgelopen october in Arnhem geplukt hebben. Vijf stuks dus; dat wordt doorwerken.
Verder is van belang om te noteren:
Zaterdag 4 mei hebben we een uitstapje naar Hackfort; daar komt nog een mededeling over met alle details. Dat komt in de plaats van de gildeavond begin mei.
De BBQ die aanvankelijk op 1 juni stond is, omdat dat het hemelvaartsweekend is, verplaatst naar zaterdag 15 juni. Bij Joop en Adrie op hun adres in Almen, inmiddels welbekend.

Groeten en tot ziens,

Dirk

   

Zoeken  

   

Verhuur gildekelder  

Met de Gildekelder aan de Kolenstraat in Zutphen beschikt Amateurwijn-makersgilde Arnolt van Gelre over een toepasselijk en sfeervol onderkomen. Omdat het slechts een beperkt aantal avonden per maand voor verenigings-activiteiten wordt gebruikt is het ook mogelijk om de kelder te huren voor eenmalige of regelmatige activiteiten. Wie in Zutphen of omgeving belangstelling heeft voor gebruik van de Gildekelder of daar informatie over wil hebben kan contact opnemen met de secretaris D. Kranendonk.

   

Hier adverteren?  

Informatie over een advertentie op deze positie gewenst? Mail naar info@wijngildearnoltvangelre.nl.

   
   
   
   
© Copyright 2018 Blankeboom Tekst Hummmelo. Website gemaakt met Joomla!