Bestuur  

Bestuur

Voorzitter
Mw. F J.H.Steketee
Het Eiland 11, 7231 NV Warnsveld. 06-19641114
inesteketee@hotmail.com

Secretaris
D. Kranendonk
Van Essenstraat 52, 7203DM Zutphen. 06-38382906
dirkkranendonk1@gmail.com

 

Web
G. Menting | Blankeboom Tekst
Broekstraat 39, 6999 DJ Hummelo. 06-54764595
gerard@blankeboom.nl

Contributie
De contributie bedraagt € 50 per jaar. 

Lid worden?
Wie lid wil worden krijgt alle nodige hulp in de vorm van informatie over het wijnmaken, en bij het verkrijgen van de benodigde materialen.

Lokatie
Kolenstraat 27 b in Zutphen. Gildeavond in principe iedere eerste vrijdag van de maand, 20 uur. Zie voor de laatste info de agenda.

Internet

www.wijngildearnoltvangelre.nl

   

Commerciële bananenwijn. Ze bestaan!Wijngilde Arnolt van Gelre maakt op de gildeavond van vrijdag 5 oktober een start met het nieuwe seizoen. Centraal staat de nieuwe projectwijn. Dat wordt een bananendessertwijn.

Een van de motieven voor deze keuze zijn goede ervaringen die enkele leden hebben met de toevoeging van banaan bij het vinificeren.


Ter inspiratie enkele recepten:

https://dwbg.nl/recepten/wijn-recepten. Dit recept bestaat alleen uit banaan + suiker.

http://home.hccnet.nl/h.j.hazeleger/gilde/recepten/b/banaan2.htm. Met citroen, sinaasappel, rozijnen en tannine.

https://yoo.rs/roodkapje/blog/zelf-bananenwijn-maken-1505732325.html. Met bananennectar; recept voor licht tot zwaar zoet.

We hebben verschillende bananenexperts in ons midden. Zij beargumenteren al lange tijd de positieve invloed van de banaan, als toevoeging, op de kwaliteit van hun wijn. Anderen hebben hun bedenkingen daarover. Laten we daarom, als experiment, maar eens volledig "gaan voor die banaan"; kijken wat-ie zelfstandig doet en hoe hij zich voordoet en houdt als wijn.
Het is interessant te horen hoe de gebruikers gewoonlijk hun bananenextract maken. Denk daarbij aan: hoelang koken; hoe filtreren en hoe voorkom je zetmeelwaas?
Ook interessant om te weten: welk zuur zouden jullie gebruiken voor deze wijn, als je niet kiest voor citrusfruit? En verder zijn alle mogelijke tips & tricks natuurlijk welkom.
Overigens hoef je niet per se een zoete wijn te maken hoor, het mag ook een droge of medium worden (de ervaring heeft ons soepel gemaakt 😉).
Is ook eigenlijk wel zo leuk, als er straks diverse categorieën zijn te proeven.

   

Zoeken  

   

Verhuur gildekelder  

Met de Gildekelder aan de Kolenstraat in Zutphen beschikt Amateurwijn-makersgilde Arnolt van Gelre over een toepasselijk en sfeervol onderkomen. Omdat het slechts een beperkt aantal avonden per maand voor verenigings-activiteiten wordt gebruikt is het ook mogelijk om de kelder te huren voor eenmalige of regelmatige activiteiten. Wie in Zutphen of omgeving belangstelling heeft voor gebruik van de Gildekelder of daar informatie over wil hebben kan contact opnemen met de secretaris D. Kranendonk.

   

Hier adverteren?  

Informatie over een advertentie op deze positie gewenst? Mail naar info@wijngildearnoltvangelre.nl.

   
   
   
   
© Copyright 2018 Blankeboom Tekst Hummmelo. Website gemaakt met Joomla!