AhrtalDankzij een eerder tripje naar het Ahrtal kennen de reislustigen van ons AWG Arnolt van Gelre de prima wijnen die ze  daar maken. Het Ahrtal begint nu ook in ons land naam te maken. Perswijn, het magazine voor professionals en liefhebbers van wijn, houdt binnenkort een proeverij van Ahr-wijnen in Amsterdam. Daar kun je ook naartoe als consument.

''Zo dichtbij en zo bijzonder: het Ahrdal, Duitsland’s Pinot Paradise. Op steile zuidhellingen van leisteen en Grauwacke, langs een prachtig zijriviertje van de Rijn, liggen spectaculaire wijngaarden. Ze zijn vooral beplant met pinot noir, die in Duitsland Spätburgunder heet.

Spätburgunder uit Ahr is heel goed en heel origineel, met fruitige aroma’s van kersen en bosaardbeien, een typerend zoet-kruidige ondertoon (Würze) en zachte tannine. Ook om de wijnen van een vroeger rijpende variant van pinot noir, Frühburgunder, is Ahr inmiddels vermaard. Die zijn in het algemeen nog wat directer en fruitiger dan de Spätburgunders. Samen zijn de Burgundersorten, zoals de pinots en aanverwanten in Duitsland worden genoemd, goed voor bijna driekwart van de aanplant in Ahr (563 ha).

Verder kun je er genieten van goede Sekt, fijne Riesling en soms bijzondere Portugieser. Ook culinair is Ahr steeds aantrekkelijker aan het worden, met een paar beroemde restaurants maar ook eenvoudige eetgelegenheden, waar men bijvoorbeeld Flammkuchen en vleeswaren van wild uit de Eifel serveert. Maar Ahr is meer dan een fijn klein wijngebied op geringe afstand van Nederland. Het is ook een prachtige regio om te wandelen, over de beroemde Rotweinwanderweg, door de wijngaarden, of via de Ahrsteig.

Maar liefst twintig producenten zijn persoonlijk op de overzichtsproeverij aanwezig en laten u vol trots hun wijnen proeven. Zondag 21 oktober vindt de PERSWIJN proeverij Ahr plaats.''

12.00 – 18.00 uur: doorlopende proeverij voor professionals (gratis)
14.00 – 18.00 uur: doorlopende proeverij voor consumenten (entrée € 15 p.p.)
Amstel InterContinental Hotel, Professor Tulpplein 1, 1018 GX Amsterdam

Meer info en tickets bij Perswijn.nl.