Bestuur  

Bestuur

Voorzitter
Mw F J.H.Steketee
Het Eiland 11, 7231 NV Warnsveld. 0575-521248
inesteketee@hotmail.com

Secretaris
D. Kranendonk
Van Essenstraat 52, 7203DM Zutphen. 0575-526736
dirkkranendonk1@gmail.com

Penningmeester
E. de Bie
de Cloese 93, 7339 CM Ugchelen. 055-5425804
e.j.de.bie@kpnmail.nl

S. Dangremond
De Gaikhorst 179, 7231 NK Warnsveld. 0575-526574
s.dangremond@kpnmail.nl

Web
G. Menting | Blankeboom Tekst
Broekstraat 39, 6999 DJ Hummelo. 0314 381305
gerard@blankeboom.net

Cursusleider
Mw.F J.H.Steketee

Contributie
De contributie bedraagt € 50 per jaar. Overmaken op NL46INGB0005545167 t.n.v. Amateur wijnmakersgilde Arnolt van Gelre.

Lokatie
Kolenstraat 27 b in Zutphen. Gildeavond in principe iedere eerste vrijdag van de maand, 20 uur. Zie voor de laatste info de agenda.

Internet

www.wijngildearnoltvangelre.nl

   

bbq18 500Bij aankomst op de barbecue van de Gildeleden op de landelijk gelegen boerderij van Joop en Adrie Hulleman in het buitengebied van Almen was beloofd dat zij zouden worden ontvangen met een heerlijke kom pompoensoep. Joop had toegezegd de pompoensoep te zullen maken samen met een aantal leden die een uurtje vroeger zouden komen.
Op de geïmproviseerde keukentafel in het bijgebouw had Joop de ingrediënten al klaargelegd, zoals een tweetal kleine pompoenen (Hokkaido?), winterwortelen, uien, prei, venkel en knoflook.

Als verdere smaakmakers waren daar diverse kruiden, kokosmelk, spekblokjes enz. De vroegkomers werden aan het werk gezet om de ingrediënten klein te snijden.
De pompoenen vroegen na het verwijderen van de pitten en draden de nodige spierkracht/mankracht om deze in blokjes te hakken. Met al dit lekkers in een grote wokpan ging Joop aan de slag met het koken. Zo nu en dan wat kruiden toevoegend. Nadat alles aan de kook was gebracht en een tijdje moest pruttelen, namen Adrie en Joop de pan mee naar de keuken in het woonhuis om het te pureren.
Bij terugkomst ging het pruttelen verder en Joop voegde kruiden toe, proefde het resultaat en voegde meer van zijn kruiden toe tot hij volledig tevreden was.

De soep bleek een smakelijke entree van de jaarlijkse afsluitende bijeenkomst van het Gildeseizoen. Zoals gebruikelijk werd de gezellige samenkomst geopend met een woord van Ine en een glas bubbels. Dat paste bij de mediterrane weersomstandigheden, ook bijna gebruikelijk tijdens de gilde-bbq. De barbecue draaide vervolgens overuren om de prima vleesproducten tot smakelijke hapjes te verwerken. Met salades, sauzen en stokbrood en diverse wijntjes van eigen makelij of uit de supermarkt hoefde niemand tekort te komen.

Rond de het voormalige boerenbedrijf van Joop en Adrie, nu met kerstbomen en caravanstalling een onderneming met meer takken, was het een paradijsje voor vogelaars. Met de prachtige vliegbewegingen van een groep spreeuwen, een biddende torenvalk, zingende merels, het scholeksterstel met jongen en de fraaie verzameling ganzen van Joop, was er genoeg te zien. Al was er, terecht, toch de meeste aandacht voor het lekkere eten en de onderlingen gesprekken. Een geslaagde barbecue! Op naar het nieuwe seizoen!

 

 

   

Zoeken  

   

Verhuur gildekelder  

Met de Gildekelder aan de Kolenstraat in Zutphen beschikt Amateurwijnmakersgilde Arnolt van Gelre over een toepasselijk en sfeervol onderkomen. Omdat het slechts een beperkt aantal avonden per maand voor verenigingsactiviteiten wordt gebruikt is het ook mogelijk om de kelder te huren voor eenmalige of regelmatige activiteiten. Wie in Zutphen of omgeving belangstelling heeft voor gebruik van de Gildekelder of daar informatie over wil hebben kan contact opnemen met keldermeester Eva Reinds: evareinds@kpnmail.nl

   

Hier advereren?  

Informatie over een advertentie op deze positie gewenst? Mail naar info@wijngildearnoltvangelre.nl.

   
   
   
   
© Copyright 2018 Blankeboom Tekst Hummmelo. Website gemaakt met Joomla!