Bestuur  

Bestuur

Voorzitter
Mw. F J.H.Steketee
Het Eiland 11, 7231 NV Warnsveld. 06-19641114
inesteketee@hotmail.com

Secretaris
D. Kranendonk
Van Essenstraat 52, 7203DM Zutphen. 06-38382906
dirkkranendonk1@gmail.com

 

Web
G. Menting | Blankeboom Tekst
Broekstraat 39, 6999 DJ Hummelo. 06-54764595
gerard@blankeboom.nl

Contributie
De contributie bedraagt € 50 per jaar. 

Lid worden?
Wie lid wil worden krijgt alle nodige hulp in de vorm van informatie over het wijnmaken, en bij het verkrijgen van de benodigde materialen.

Lokatie
Kolenstraat 27 b in Zutphen. Gildeavond in principe iedere eerste vrijdag van de maand, 20 uur. Zie voor de laatste info de agenda.

Internet

www.wijngildearnoltvangelre.nl

   

louet01
Een uitermate geslaagd uitstapje kan worden genoteerd voor het amateurwijnkmakersgilde Arnolt van Gelre, dat zaterdag 5 mei op bezoek was bij het bedrijf van Jan Louët in Lochem. De meesten profiteerden van het fraaie weer en ondernamen per fiets de reis van Zutpen naar Lochem. Alles was tot in de puntjes verzorgd, met een fijne ontvangst met koffie en wat erbij. Jan vertelde ondertussen hoe het bedrijf begin jaren zeventig is ontstaan

en hij zijn eerste spinnewiel bouwde. Dat prototype staat nog in de shworoom. Inmiddels is Louët wereldwijd exporteur van spinnewielen, weefgetouwen en alles wat daarbij hoort.
Daarna volgde een rondleiding in de showroom beneden, waar het accent ligt op interieurbouw, en dan vooral keukens. Ze bedienen met name klanten die een kwaliteitskeuken willen die handgemaakt is en zo ook op minder standaardplekken helemaal tot zijn recht komt.
Na de heerlijke lunch werd de rest van het bedrijf, waar zo'n dertig mensen werken, bekeken. De bovenverdieping was helemaal gericht op de diverse typen spinnewielen en weefgetouwen die er worden gefabriceerd. Het bijzondere van de rondleiding was dat Jan aan de hand van de verschillende typen kon laten zien welke vindingen hij had gedaan om het product steeds verder te verbeteren. Zijn allereerste zelfontworpen spinnewiel kreeg de naam S10 mee en wordt (met een aantal verbeteringen) na bijna 35 jaar nog steeds geproduceerd!
Afgesloten werd met een rondleiding door de fabriek, waar zowel de keukens als de onderdelen voor de weefgetouwen en de spinnewielen wordt gemaakt. Aardig weetje: het was er niet alleen vandaag keurig schoon en opgeruimd (er viel geen spinnweb te ontdekken ;-) ), dat is altijd zo. Het bedrijf kreeg daar bij een controle een pluim voor van de brandweer.
Freidel Tuscek heeft prachtige foto's gemaakt. Die zijn te vinden op Flickr: https://flic.kr/s/aHskxwMH3V

 


bij Jan Louet

   

Zoeken  

   

Verhuur gildekelder  

Met de Gildekelder aan de Kolenstraat in Zutphen beschikt Amateurwijn-makersgilde Arnolt van Gelre over een toepasselijk en sfeervol onderkomen. Omdat het slechts een beperkt aantal avonden per maand voor verenigings-activiteiten wordt gebruikt is het ook mogelijk om de kelder te huren voor eenmalige of regelmatige activiteiten. Wie in Zutphen of omgeving belangstelling heeft voor gebruik van de Gildekelder of daar informatie over wil hebben kan contact opnemen met de secretaris D. Kranendonk.

   

Hier adverteren?  

Informatie over een advertentie op deze positie gewenst? Mail naar info@wijngildearnoltvangelre.nl.

   
   
   
   
© Copyright 2018 Blankeboom Tekst Hummmelo. Website gemaakt met Joomla!