Bestuur  

Bestuur

Voorzitter
Mw. F J.H.Steketee
Het Eiland 11, 7231 NV Warnsveld. 06-19641114
inesteketee@hotmail.com

Secretaris
D. Kranendonk
Van Essenstraat 52, 7203DM Zutphen. 06-38382906
dirkkranendonk1@gmail.com

 

Web
G. Menting | Blankeboom Tekst
Broekstraat 39, 6999 DJ Hummelo. 06-54764595
gerard@blankeboom.nl

Contributie
De contributie bedraagt € 50 per jaar. 

Lid worden?
Wie lid wil worden krijgt alle nodige hulp in de vorm van informatie over het wijnmaken, en bij het verkrijgen van de benodigde materialen.

Lokatie
Kolenstraat 27 b in Zutphen. Gildeavond in principe iedere eerste vrijdag van de maand, 20 uur. Zie voor de laatste info de agenda.

Internet

www.wijngildearnoltvangelre.nl

   

De open dag van de Nederlandse Wijngaarden is dit jaar in het weekend van 20 en 21 september. Enkele wijngaarden doen het een week later, in het weekend van 27 en 28 september. Dan is ook het jaarlijkse Wijnfeest in Groesbeek (bij Nijmegen).

Tientallen wijngaarden in heel Nederland zijn die dagen opengesteld voor belangstellende bezoekers.  Kijk voor een overzicht van de wijngaarden die meedoen en hun activiteiten op www.nationalewijnweek.nl.

Daar zijn ook de andere evenementen te vindien die in het kader van de Nationale Wijnweek worden gehouden. 

Wijnfeesten Groesbeek

Nederland telt inmiddels rond 170 commerciële wijngaarden met een gezamenlijke oppervlakte van ongeveer 300 ha. In Gelderland en Limburg zijn de meeste wijngaarden te vinden. Dat juist in Groesbeek de Nationale Wijnfeesten zijn ontstaan is niet verwonderlijk. In het heuvelachtige gebied bij Nijmegen zijn veel wijngaarden te vinden, die in totaal zo'n 20 hectare beslaan.

Op vrijdag 26 september zijn er al wijnworkshops en rondleidingen in de wijngaarden. Op zaterdag 27 en zondag 28 september zijn in het centrum van Groesbeek nog tal van activiteitenwaaronder een internationale wijn- en spijsmarkt en liv e-muziek. Wie Vriend van de Wijnfeesten wordt voort € 10 ontvangt een proefglas, kan gebruik maken van de pendeldienst tussen centrum en de open Groesbeekse wijngaarden en kan voor €1,- per proefmaatje deelnemen aan de proeverijen op de wijnmarkt en in de wijngaarden.
Meer informatie en kaarten via nederlandsewijnfeesten.nl.

   

Zoeken  

   

Verhuur gildekelder  

Met de Gildekelder aan de Kolenstraat in Zutphen beschikt Amateurwijn-makersgilde Arnolt van Gelre over een toepasselijk en sfeervol onderkomen. Omdat het slechts een beperkt aantal avonden per maand voor verenigings-activiteiten wordt gebruikt is het ook mogelijk om de kelder te huren voor eenmalige of regelmatige activiteiten. Wie in Zutphen of omgeving belangstelling heeft voor gebruik van de Gildekelder of daar informatie over wil hebben kan contact opnemen met de secretaris D. Kranendonk.

   

Hier adverteren?  

Informatie over een advertentie op deze positie gewenst? Mail naar info@wijngildearnoltvangelre.nl.

   
   
   
   
© Copyright 2018 Blankeboom Tekst Hummmelo. Website gemaakt met Joomla!