Bestuur  

Bestuur

Voorzitter
Mw. F J.H.Steketee
Het Eiland 11, 7231 NV Warnsveld. 06-19641114
inesteketee@hotmail.com

Secretaris
D. Kranendonk
Van Essenstraat 52, 7203DM Zutphen. 06-38382906
dirkkranendonk1@gmail.com

 

Web
G. Menting | Blankeboom Tekst
Broekstraat 39, 6999 DJ Hummelo. 06-54764595
gerard@blankeboom.nl

Contributie
De contributie bedraagt € 50 per jaar. 

Lid worden?
Wie lid wil worden krijgt alle nodige hulp in de vorm van informatie over het wijnmaken, en bij het verkrijgen van de benodigde materialen.

Lokatie
Kolenstraat 27 b in Zutphen. Gildeavond in principe iedere eerste vrijdag van de maand, 20 uur. Zie voor de laatste info de agenda.

Internet

www.wijngildearnoltvangelre.nl

   
De Nederlandse wijngaarden maken steeds betere wijnen. Dat is de conclusie van de jaarlijkse Wijnkeuring van de Lage Landen. Dit jaar scoorden drie wijnen voldoende punten voor een gouden onderscheiding, weer één meer dan het jaar er voor. Beste allround wijngaard is wijndomein St. Martinus van Stan Beurskens in Vlijmen.
 
Van de 176 Nederlandse en Belgische wijnen die door professionele jury's zijn beoordeeld is 88% bekroond met een medaille of een keurzegel. Daarmee wordt de opgaande lijn van 2012 (63 procent) en 2013 (70 %) doorgetrokken.
De drie gouden medailles gaan naar Cuvée des Amis 2013 (Pinot Noir/Auxerrois/Pinot Blanc) van Domein Le Coq Frisé in Epen (L), Brut de Holset 2012 (Johanniter) van Wijndomein St Martinus in Vijlen (L) en een Strowijn 2013 (Solaris) van Wijngaard Hesselink in Winterswijk (Gld). Naast het goud voor Hesselink verdienden Gelderse wijnngaarden 9 bronzen medaillens en 10 zilveren onderscheidingen.
In totaal zijn 23 zilveren en 30 bronzen medailles toegekend. Van de bekroonde wijnen zijn er 35 wit, 12 rood en 9 rosé, terwijl van deze wijnen er 9 mousserend zijn.
 
De keuring wordt jaarlijks georganiseerd door het Wijninstituut Nederland (WIN) in samenwerking met Wijngaardeniersgilde Nederland en het Productschap Wijn. De uitreiking van de prijzen is op 17 september in kasteel Amerongen, aan de vooravond van de open dagen in de Nederlandse wijngaarden (20 en 21 september).
Nederland telt inmiddels rond 170 commerciële wijngaarden met een gezamenlijke oppervlakte van ongeveer 300 ha.
 
Download complete uitslag in xls-bestand.
   

Zoeken  

   

Verhuur gildekelder  

Met de Gildekelder aan de Kolenstraat in Zutphen beschikt Amateurwijn-makersgilde Arnolt van Gelre over een toepasselijk en sfeervol onderkomen. Omdat het slechts een beperkt aantal avonden per maand voor verenigings-activiteiten wordt gebruikt is het ook mogelijk om de kelder te huren voor eenmalige of regelmatige activiteiten. Wie in Zutphen of omgeving belangstelling heeft voor gebruik van de Gildekelder of daar informatie over wil hebben kan contact opnemen met de secretaris D. Kranendonk.

   

Hier adverteren?  

Informatie over een advertentie op deze positie gewenst? Mail naar info@wijngildearnoltvangelre.nl.

   
   
   
   
© Copyright 2018 Blankeboom Tekst Hummmelo. Website gemaakt met Joomla!