Bestuur  

Bestuur

Voorzitter
Mw. F J.H.Steketee
Het Eiland 11, 7231 NV Warnsveld. 06-19641114
inesteketee@hotmail.com

Secretaris
D. Kranendonk
Van Essenstraat 52, 7203DM Zutphen. 06-38382906
dirkkranendonk1@gmail.com

 

Web
G. Menting | Blankeboom Tekst
Broekstraat 39, 6999 DJ Hummelo. 06-54764595
gerard@blankeboom.nl

Contributie
De contributie bedraagt € 50 per jaar. 

Lid worden?
Wie lid wil worden krijgt alle nodige hulp in de vorm van informatie over het wijnmaken, en bij het verkrijgen van de benodigde materialen.

Lokatie
Kolenstraat 27 b in Zutphen. Gildeavond in principe iedere eerste vrijdag van de maand, 20 uur. Zie voor de laatste info de agenda.

Internet

www.wijngildearnoltvangelre.nl

   

Tijdens de landelijke dag van het Wijngaardeniersgilde en de FAWBG op zaterdag 5 april vindt de enige landelijke keuring plaats van amateurwijnen en -likeuren in Nederland. Bij de wijnen zijn er twee hoofdcategorieën: wijn van druiven en wijn van andere vruchten. Voor de beste inzender in deze categorieën zijn de prijzen resp. De Gouden Kurkentrekker en de Gouden Tastevin.
Voor wie wijnen in beide categorieën heeft ingeschreven bestaat de mogelijkheid om tot allerbeste amateur wijnmaker van Nederland te worden uitgeroepen.

Daarnaast kan men likeurkampioen worden.

Wanneer en waar inleveren
Alleen wijnen en likeuren die tevoren zijn ingeschreven - en betaald - kunnen meedoen Likeuren moeten uiterlijk 21 maart worden ingeschreven en betaald. De flessen moeten uiterlijk 29 maart worden ingeleverd bij één van de likeurkeurmeesters. De adreslijst wordt met de wedstrijdetiketten meegestuurd.
Wijnen moeten uiterlijk 21 maart worden ingeschreven en betaald. Flessen inleveren op de dag van de keuring op 5 april tussen 9 en 10 uur.
Deelname aan de keuring kost € 3,50 per fles.

Hoe aanleveren?
Na het terugmailen van het inschrijvingsformulier en het overmaken van het totaalbedrag ontvangt u per post de benodigde zelfklevende etiketten. Likeuren dienen te worden ingezonden in kleurloze koffiemelkflessen van het type Friese Vlag 186 ml of van het type AH 200 ml, beide voorzien van de originele afsluitdop en voorzien van de toegezonden e keJen.
De wijnen moeten worden ingeleverd in witte (transparante) flessen (bordeauxtype) afgesloten met een champagnestop en voorzien van de toegezonden etiketten. Ongeacht of het rood, wit of rosé is. Eigen etiketten op de flessen zijn niet toegestaan.
 
Prijsuitreiking en proeverij
De kennis- en ontmoetingsdag wordt afgesloten met een proeverij van Nederlandse wijnen, belangeloos beschikbaar gesteld door een aantal Nederlandse commerciële wijnbouwers. Daarna vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats. Na afloop kunt u uw gekeurde wijnen afhalen voorzien van het uitgebreide rapport van de keurmeesters.  

Inschrijven keuring
Deelname aan de keuring is i.v.m. het grote aantal verwachte inzendingen alleen mogelijk bij voorinschrijving en betaling. Inschrijving en betaling voor wijn en likeur uiterlijk 21 maart 2014. Inleveren flessen likeur uiterlijk 29 maart, wijn op dag van de keuring 5 april tussen 9.00 en 10.00 uur.
Inschrijven voor de keuring kunt u met het hiervoor bedoelde inschrijvingsformulier. Mail dit volledig ingevuld naar: naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of per post naar Marjo van der Laan, Drogedijk 55, 4796 RH Oudemolen.
Maak het bedrag van € 3,50 per wijn/likeur over op bankrekening IBAN NL92 RBRB 0827 4823 88 t.n.v. FAWBG,onder vermelding van FAWBG/WGN keuring.

   

Zoeken  

   

Verhuur gildekelder  

Met de Gildekelder aan de Kolenstraat in Zutphen beschikt Amateurwijn-makersgilde Arnolt van Gelre over een toepasselijk en sfeervol onderkomen. Omdat het slechts een beperkt aantal avonden per maand voor verenigings-activiteiten wordt gebruikt is het ook mogelijk om de kelder te huren voor eenmalige of regelmatige activiteiten. Wie in Zutphen of omgeving belangstelling heeft voor gebruik van de Gildekelder of daar informatie over wil hebben kan contact opnemen met de secretaris D. Kranendonk.

   

Hier adverteren?  

Informatie over een advertentie op deze positie gewenst? Mail naar info@wijngildearnoltvangelre.nl.

   
   
   
   
© Copyright 2018 Blankeboom Tekst Hummmelo. Website gemaakt met Joomla!