Bestuur  

Bestuur

Voorzitter
Mw. F J.H.Steketee
Het Eiland 11, 7231 NV Warnsveld. 06-19641114
inesteketee@hotmail.com

Secretaris
D. Kranendonk
Van Essenstraat 52, 7203DM Zutphen. 06-38382906
dirkkranendonk1@gmail.com

 

Web
G. Menting | Blankeboom Tekst
Broekstraat 39, 6999 DJ Hummelo. 06-54764595
gerard@blankeboom.nl

Contributie
De contributie bedraagt € 50 per jaar. 

Lid worden?
Wie lid wil worden krijgt alle nodige hulp in de vorm van informatie over het wijnmaken, en bij het verkrijgen van de benodigde materialen.

Lokatie
Kolenstraat 27 b in Zutphen. Gildeavond in principe iedere eerste vrijdag van de maand, 20 uur. Zie voor de laatste info de agenda.

Internet

www.wijngildearnoltvangelre.nl

   

Leerzaam, interessant, voedzaam maar zeker toch erg gezellig. Het zijn enkele trefwoorden die je te binnen schieten als je vertelt over de wijnreis naar de Oosterburen, die in het eerste weekend van november door Wijngilde Arnold van Gelre is ondernomen.

Doel was dit jaar Boppard, een sfeervol stadje aan de Rijn.
De organisatie en het programma was door Henk weer voortreffelijk in elkaar gezet. Spijtig dat hij en Ine wegens familieomstandigheden de uitvoering uit handen moest geven. Seino heeft zich uitstekend van die taak gekweten.


Kijk hier voor foto's
Onze uitvalsbasis was Hotel Bergschlösschen, waar om de afgesproken tijd alle achttien deelnemers ook present waren om met koffie en gebak verwelkomd te worden. In ieder geval de chauffeurs waren wel toe aan een kopje koffie na een lange afdaling op een smalle weg vol haarspeldbochten.
's Middags volgde de eerste wijnproeverij bij Löser Sisterhenn. Goed verzorgd, maar het enthousiasme over de geboden wijnen was niet bijster groot. Terug in het hotel volgde een prima diner.
De zaterdag begon met een sfeervolle minicruise over de Rijn richting Loreley. Een enkele regendruppel maar ook zon en regenbogen zorgden voor prachtige plaatjes. Wat opviel was dat veel kleinere wijngaarden op de soms steile oevers er onbewerkt bij lagen.In veel gevallen is het economisch niet meer haalbaar om daar wijn te verbouwen.
Terug in Boppard volgde een lunch met aansluitend een interessante stadswandeling die onder meer langs de kerk, Romeinse resten en het geboortehuis voerde van de Michael Thonet, de man die uitvond hoe je houten staven kon buigen. Hij ontwikkelde in 1849 de beroemde Weense caféstoel.
's Avonds volgde een proeverij die was gecombineerd met klassieke Duitse gerechten zoals die in de Gaststube worden geserveerd. Daar werden wijnen van Weingut Schneider bij geschonken. Na een kijkje in de niet meer in gebruik zijnde wijnkelder (in een leistenen grot) vroeg Eddie of hij toch een fles wijn mocht proberen die hij in de kelder zag liggen. Een witte wijn uit 1993, geheel onder stof en schimmel. De wijn zag er in het glas prachtig uit, maar was qua smaak al enige jaren over het hoogtepunt heen (en had zich al een behoorlijk eind richting ondrinkbaar ontwikkeld). Terecht dat die flessen niet meer worden verkocht maar als interessante objecten voor het kweken van zwarte schimmels worden bewaard...
Zondagochtend was na het ontbij het programma ten einde. Voor zover bekend is iederen heelhuids teruggekomen.

 

Foto's: Ruud Werner

{bonckowall}/Boppard/{/bonckowall}

   

Zoeken  

   

Verhuur gildekelder  

Met de Gildekelder aan de Kolenstraat in Zutphen beschikt Amateurwijnmakersgilde Arnolt van Gelre over een toepasselijk en sfeervol onderkomen. Omdat het slechts een beperkt aantal avonden per maand voor verenigingsactiviteiten wordt gebruikt is het ook mogelijk om de kelder te huren voor eenmalige of regelmatige activiteiten. Wie in Zutphen of omgeving belangstelling heeft voor gebruik van de Gildekelder of daar informatie over wil hebben kan contact opnemen met de secretaris D. Kranendonk.

   

Hier adverteren?  

Informatie over een advertentie op deze positie gewenst? Mail naar info@wijngildearnoltvangelre.nl.

   
   
   
   
© Copyright 2018 Blankeboom Tekst Hummmelo. Website gemaakt met Joomla!