Bestuur  

Bestuur

Voorzitter
Mw. F J.H.Steketee
Het Eiland 11, 7231 NV Warnsveld. 06-19641114
inesteketee@hotmail.com

Secretaris
D. Kranendonk
Van Essenstraat 52, 7203DM Zutphen. 06-38382906
dirkkranendonk1@gmail.com

 

Web
G. Menting | Blankeboom Tekst
Broekstraat 39, 6999 DJ Hummelo. 06-54764595
gerard@blankeboom.nl

Contributie
De contributie bedraagt € 50 per jaar. 

Lid worden?
Wie lid wil worden krijgt alle nodige hulp in de vorm van informatie over het wijnmaken, en bij het verkrijgen van de benodigde materialen.

Lokatie
Kolenstraat 27 b in Zutphen. Gildeavond in principe iedere eerste vrijdag van de maand, 20 uur. Zie voor de laatste info de agenda.

Internet

www.wijngildearnoltvangelre.nl

   

header

Arnolts Nieuwsbrief jaargang 15, nummer 1 januari 2011

Een goed begin van 2011 met onze traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst

Geschreven door Administrator ··
dinsdag, 07 december 2010

NieuwjaarswensKlinken op het nieuwe jaar is een uitstekende manier om 2011 te beginnen. Dat weten we uit ervaring want de eerste bijeenkomst van ons gilde in het nieuwe jaar staat traditioneel in het teken van gelukwensen, mooie vooruitzichten en veel gezelligheid. Onderdeel daarvan is het hapjesbuffet. Iedereeen die komt neemt iets lekkers mee en het resultaat is een uitgebreid hapjesbuffet.·

Hopelijk lukt het iedereen om vrijdag 7 januari om 20 uur in onze Gildekelder gezamenlijk te proosten op een fijn, gezond en (qua wijnproduktie dan) vruchtbaar nieuw jaar.

PS: De foto die is gebruikt voor deze nieuwjaarsgroet is van een fraai natuurmoment deze winter. De grote tegels van ons terras waren na een stevige nachtvorst allemaal voorzien van deze prachtige ijsbloemen. Voorheen had ik ze alleen op glas gezien, deze keer leverde het een adembenemend mooi terras op. Totdat de zon kwam...

Lees meer...
Nieuwsbrief in nieuws jasje
Geschreven door Administrator
dinsdag, 04 januari 2011

Een nieuw jaar, een nieuwe nieuwsbrief. Het past bij elkaar. Eind vorig jaar is de website vernieuwd;

http://www.wijngildearnoltvangelre.nl·wordt nu gemaakt met Joomla! (inderdaad, met uitroepteken achter de naam). Dat programma maakt het mogelijk om een nieuwsbrief aan de website te koppelen. Dit is hiervan het eerste resultaat.

Lees meer...
Bericht van de penningmeester
Geschreven door Administrator
dinsdag, 04 januari 2011

logo_gilde_transpBeste leden,

Aan het eind van het oude en begin van het nieuwe een bericht van de penningmeester. Vanzelfsprekend alle goeds van deze kant toegewenst.

De betaling van de contributie kan natuurlijk niet vergeten worden. Zoals op de laatste ledenvergadering afgesproken is het precies 40 Euro en 70 voor een echtpaar.·
Het rekening nummer is nog altijd 5545167· t.n.v. Amateur Wijnmakersgilde Arnolt van Gelre, met vermelding contributie 2011.

Heel hartelijk dank en tot de eerste vrijdag in het nieuwe jaar.

Seino Dangremond,
penningmeester.

Lees meer...
Mispel (Mespilus germanica)
Geschreven door Administrator ··
dinsdag, 04 januari 2011

mispelMispels zijn kleine ronde vruchten met een kroontje. Eerst grauwgroen, later bruin als ze gaan rotten.·Pluk ze pas als de vorst erover is gegaan en ze beursrijp zijn.

Ze kunnen overal worden gekweekt en staan het liefst aan de kant van een sloot. In de Achterhoek staat hier en daar nog een verwilderd exemplaar. De bloesem van de vrucht komt in een aantal wapens van Gelderse gemeenten voor, en wordt ook wel Gelderse roos genoemd.

Lees meer...
Opleiding tot FAWBG wijnkeurmeester
Geschreven door Administrator ··
dinsdag, 04 januari 2011

fawbg114Bij voldoende belangstelling organiseert de·FAWBG·in 2011 weer een opleiding tot wijnkeurmeester.·In Zeeland en de regio Nijmegen bestaat hiervoor al de nodige interesse.·De federatie zou het fijn vinden als ook in het westen en midden van het land het wijnkeurmeestersbestand wordt uitgebreid.

Lees meer...
   

Zoeken  

   

Verhuur gildekelder  

Met de Gildekelder aan de Kolenstraat in Zutphen beschikt Amateurwijn-makersgilde Arnolt van Gelre over een toepasselijk en sfeervol onderkomen. Omdat het slechts een beperkt aantal avonden per maand voor verenigings-activiteiten wordt gebruikt is het ook mogelijk om de kelder te huren voor eenmalige of regelmatige activiteiten. Wie in Zutphen of omgeving belangstelling heeft voor gebruik van de Gildekelder of daar informatie over wil hebben kan contact opnemen met de secretaris D. Kranendonk.

   

Hier adverteren?  

Informatie over een advertentie op deze positie gewenst? Mail naar info@wijngildearnoltvangelre.nl.

   
   
   
   
© Copyright 2018 Blankeboom Tekst Hummmelo. Website gemaakt met Joomla!