Bestuur  

Bestuur

Voorzitter
Mw. F J.H.Steketee
Het Eiland 11, 7231 NV Warnsveld. 06-19641114
inesteketee@hotmail.com

Secretaris
D. Kranendonk
Van Essenstraat 52, 7203DM Zutphen. 06-38382906
dirkkranendonk1@gmail.com

 

Web
G. Menting | Blankeboom Tekst
Broekstraat 39, 6999 DJ Hummelo. 06-54764595
gerard@blankeboom.nl

Contributie
De contributie bedraagt € 50 per jaar. 

Lid worden?
Wie lid wil worden krijgt alle nodige hulp in de vorm van informatie over het wijnmaken, en bij het verkrijgen van de benodigde materialen.

Lokatie
Kolenstraat 27 b in Zutphen. Gildeavond in principe iedere eerste vrijdag van de maand, 20 uur. Zie voor de laatste info de agenda.

Internet

www.wijngildearnoltvangelre.nl

   

Logo Gilde

Arnolt's Nieuwsbrief,··jaargang 15, nummer 1 januari 2011

 

Woordje van de voorzitter

Geschreven door Administrator ··
donderdag, 03 februari 2011

Wijnvrienden,

Vrijdag 4 februari gaan we verder met ons wijnproject. We bespreken de vorderingen en alle vragen en opmerkingen die er terzake en terzijde zijn.Breng een proefje van je appelwijn-in-wording mee (in een uiterst schoon flesje/potje uiteraard, zodat hij later weer probleemloos in het gistingsvat terug kan), opdat we de verschillen in klaring kunnen zien.
Neem verder, zoals gebruikelijk, een liefst zelfgemaakt wijntje mee waarvan je de anderen wilt laten proeven.
Graag nodig ik jullie nu al uit voor de jaarlijkse ledenvergadering, die wordt gehouden op 4 maart. Na afloop daarvan richten we ons opnieuw op het wijnproject.

Met vriendelijke groet,
Ine Steketee
voorzitter

Lees meer...

 

Gistingsvaten te koop
Geschreven door Administrator ··
dinsdag, 01 februari 2011
GistingsflessenMogelijk kunnen we enkele leden een plezier doen met het bericht dat we ontvingen van twee amateur-wijnmakers, die onlangs besloten te stoppen met hun hobby. Het gevolg daarvan is dat ze het een en ander aan spullen hebben, die ze kwijt willen.

Het gaat om vier gistingsvaten, die voor een redelijke prijs te koop zijn. Een vat van 60 liter (voor € 40) en drie vaten van 30 liter (€ 20 per stuk). Wie belangstelling heeft kan even contact opnemen met gerard (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).·

Lees meer...

 

Wijngaardeniersdag
Geschreven door Administrator ··
donderdag, 03 februari 2011

De jaarlijkse Wijngaardeniersdag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 9 april in Wijchen. Op het voorlopige programma staan workshops over druiventeelt en vinificatie, wijnkeuring voor de Gouden Kurkentrekker en een proeverij van Nederlandse wijnen. Ook wordt die dag de ledenvergadering van het Wijngaardeniersgilde gehouden.

'Het Wijngaardeniersgilde' is zowel brancheorganisatie van de Nederlandse professionele wijnbouwers als de organisatie van hobbywijngaardeniers. De vereniging stelt zich ten doel de bevordering van de wijnbouw in Nederland, zowel professioneel als hobbymatig.

Lees meer...

 

Agenda
Geschreven door Administrator ··
dinsdag, 01 februari 2011

In de agenda staan zowel onze eigen bijeenkomsten (datum in vette letter) als (met een cursieve letter) activiteiten uit de agenda van de federatie.

vrijdag 4 februari Maandelijkse Gildeavond, 20 uur Gildekelder

vrijdag 4 maart·Jaarlijkse Ledenvergadering, 20 uur Gildekelder

26 maart Algemene ledenvergadering federatie FAWBG, Geldermalsen

vrijdag 1 april·Maandelijkse Gildeavond, 20 uur Gildekelder

9 april 2011 Wijngaardeniersdag, Wijchen

23 april·Open Friese Wijnkeuring 2011 info·www.fryskewynmakkers.nl

vrijdag·6 mei·Maandelijkse Gildeavond, 20 uur Gildekelder

29 mei – 5 juni Hemelvaart Kampeer Weekend HKW2011 in Sint Jansklooster

vrijdag·3 juni·Maandelijkse Gildeavond, 20 uur Gildekelder

vrijdag 7 oktober·Maandelijkse Gildeavond, 20 uur Gildekelder

vrijdag 4 november·Maandelijkse Gildeavond, 20 uur Gildekelder

26 november·Algemene ledenvergadering, Geldermalsen

vrijdag 2 december·Maandelijkse Gildeavond, 20 uur Gildekelder

Lees meer...

 

Opleiding voor wijnboer in Doetinchem
Geschreven door Administrator ··
dinsdag, 18 januari 2011


Wijngard HeekenbroekDe Achterhoek krijgt een opleiding voor wijnbouw. De Doetinchemse onderwijsorganisaties Graafschap College en AOC hebben daarvoor de handen ineen geslagen. Hoewel het niet een complete opleiding is om wijnboer te worden kan het wel een eerste stap zijn.

De onderwijsinstellingen richten de opleiding op boeren die er een tweede tak bij doen om het hoofd boven water te kunnen houden. Dat betekent dat het accent niet ligt op de teelt van druiven en de produktie van wijnen maar meer op hoe je zo'n produkt vermarkt naast je eigen agrarische bedrijf.

Lees meer...

 

Nederwijn na nederwiet
Geschreven door Administrator ··
donderdag, 03 februari 2011


Zou dat met wijn uit Nederland ook kunnen gebeuren? Er zijn nogal wat criticasters die nu enorm in de lach schieten. Ze hebben ooit wijn uit Nederland geproefd en hun oordeel vervolgens stevig in het smaakgeheugen gegraveerd. Dat is jammer want, misschien wel net als bij de ontwikkeling van nederwiet, ondergaat de Nederlandse wijnbouw ook een opvallende kwaliteitsontwikkeling.

Het is wel een mooie uitdrukking: nederwijn. Het doet denken aan nederwiet, de Hollandse variant van hasjiesj (marihuana) die in de jaren zestig en zeventig nog uit Libanon, Nepal of Marokko kwam. De agriculturele kennis in Nederland (met dank aan Wageningen, neem ik aan) zorgde er voor dat binnen de korste keren de vaderlandse homegrown wiet van ongeëvenaarde kwaliteit (=werkzame stof) was.

Lees meer...
   

Zoeken  

   

Verhuur gildekelder  

Met de Gildekelder aan de Kolenstraat in Zutphen beschikt Amateurwijn-makersgilde Arnolt van Gelre over een toepasselijk en sfeervol onderkomen. Omdat het slechts een beperkt aantal avonden per maand voor verenigings-activiteiten wordt gebruikt is het ook mogelijk om de kelder te huren voor eenmalige of regelmatige activiteiten. Wie in Zutphen of omgeving belangstelling heeft voor gebruik van de Gildekelder of daar informatie over wil hebben kan contact opnemen met de secretaris D. Kranendonk.

   

Hier adverteren?  

Informatie over een advertentie op deze positie gewenst? Mail naar info@wijngildearnoltvangelre.nl.

   
   
   
   
© Copyright 2018 Blankeboom Tekst Hummmelo. Website gemaakt met Joomla!