Bestuur  

Bestuur

Voorzitter
Mw. F J.H.Steketee
Het Eiland 11, 7231 NV Warnsveld. 06-19641114
inesteketee@hotmail.com

Secretaris
D. Kranendonk
Van Essenstraat 52, 7203DM Zutphen. 06-38382906
dirkkranendonk1@gmail.com

 

Web
G. Menting | Blankeboom Tekst
Broekstraat 39, 6999 DJ Hummelo. 06-54764595
gerard@blankeboom.nl

Contributie
De contributie bedraagt € 50 per jaar. 

Lid worden?
Wie lid wil worden krijgt alle nodige hulp in de vorm van informatie over het wijnmaken, en bij het verkrijgen van de benodigde materialen.

Lokatie
Kolenstraat 27 b in Zutphen. Gildeavond in principe iedere eerste vrijdag van de maand, 20 uur. Zie voor de laatste info de agenda.

Internet

www.wijngildearnoltvangelre.nl

   

Arnolt's Nieuwsbrief, jaargang 16, nummer 1 mei 2012

Mei-bijeenkomst gilde

Geschreven door Administrator   
woensdag, 09 mei 2012

De maandelijkse bijeenkomst van amateurwijnmakersgilde Arnolt van Gelre is vrijdagavond zoals gebruikelijk in de gildekelder in Zutphen.We proeven en bespreken eigen gemaakte wijn. Rien houdt een praatje over manieren om tijdens het gistingsproces de wijn in wording op temperatuur te houden.

Lees meer...
Winnaars en verliezers in Franse wijnlandschap
Geschreven door Wijninformatiecentrum   
woensdag, 09 mei 2012

De resultaten van de in 2010 uitgevoerde agrarische inventarisatie (recensement agricole) laten zien dat het Franse wijnlandschap sinds 2010 belangrijke veranderingen heeft ondergaan. Bepaalde gebieden blijken het in die periode stukken beter te hebben gedaan dan andere. Bij de winnaars zitten gebieden als de Champagne, de Bourgogne, de Jura en de Sancerre.

Lees meer...
Reclame voor AVG op Lentefair Warken
Geschreven door Rien Groot Wassink   
woensdag, 18 april 2012

Foto: http://www.warkensemolen.nlOp 15 april was er bij de Warkense Molen een Lentefair, waar het bakkersmuseum en de molen zijn te bezichtigen. Er werd  traditioneel brood gebakken in de oude takkenbosoven. Rondom de molen stonden meerdere kraampjes met oude ambachten en er worden streekprodukten verkocht. Ondanks de kou waren er veel bezoekers.

Wim de Greef was er met 6 verschillende wijnen die door de bezoekers konden worden geproefd, waarbij Wim tekst en uitleg gaf over de soort wijnen en het produceren hiervan.

Lees meer...
Groesbeek zoekt Europese samenwerking
Geschreven door Wijninformatiecentrum   
woensdag, 09 mei 2012

In Groesbeek is eind maart het Europese VINCULT Project gelanceerd. Dit is een samenwerkingsverband van kleine wijnregio´s in diverse landen. De gemeente Groesbeek is de Nederlandse vertegenwoordiger in de groep.

Lees meer...
   

Zoeken  

   

Verhuur gildekelder  

Met de Gildekelder aan de Kolenstraat in Zutphen beschikt Amateurwijn-makersgilde Arnolt van Gelre over een toepasselijk en sfeervol onderkomen. Omdat het slechts een beperkt aantal avonden per maand voor verenigings-activiteiten wordt gebruikt is het ook mogelijk om de kelder te huren voor eenmalige of regelmatige activiteiten. Wie in Zutphen of omgeving belangstelling heeft voor gebruik van de Gildekelder of daar informatie over wil hebben kan contact opnemen met de secretaris D. Kranendonk.

   

Hier adverteren?  

Informatie over een advertentie op deze positie gewenst? Mail naar info@wijngildearnoltvangelre.nl.

   
   
   
   
© Copyright 2018 Blankeboom Tekst Hummmelo. Website gemaakt met Joomla!