Arnolt's Nieuwsbrief, jaargang 15, nummer 8 december 2011

(verbeterde versie)

Woordje van de voorzitter

Geschreven door Ine Steketee ··
woensdag, 28 december 2011

Logo GildeWijnvrienden,·

Vrijdag 6 januari 2012 zijn jullie, met eventuele partner, hartelijk welkom op onze nieuwjaarsreceptie. Het is traditie dat je een al dan niet zelfgemaakt hapje meebrengt, om te delen met de anderen. Al die hapjes samen vormen een buffet, waarvan gezamenlijk wordt gegeten. Verder is deze avond als vanouds informeel: er is geen programma, het gaat om de ontmoeting en het samen eten.·

Deze keer is het extra aantrekkelijk om te komen. We verkopen namelijk een aantal (zo goed als nieuwe!) wijnmakersattributen en bovendien kan Rien je de benodigde ingrediënten verschaffen voor ons tweede appelwijnproject. Zie voor nadere informatie verderop in deze nieuwsbrief.·

Lees meer...

 

Koopjesmarkt op Nieuwjaarsbijeenkomst
Geschreven door Administrator ··
donderdag, 22 december 2011

Tijdens de Nieuwjarsbijeenkomst van ons gilde op vrijdag 6 januari is er een bijzondere koopjesmarkt. Een flink aantal benodigheden voor het maken van wijn kunnen dan tegen schappelijke prijzen worden gekocht. 
Het betreft materiaal waarvan na een inventarisatie is besloten dat het kan worden verkocht. Uiteraard krijgen de leden de eerste gelegenheid om een keus te maken.

Lees meer...

 

Wijnproject met pakken appelsap
Geschreven door Administrator ··
donderdag, 22 december 2011

Pak Lidl AppelsapNa het succes van 2011 beginnen we in het nieuwe jaar meteen met en gezamenlijk wijnproject. We volgen daarbij een werkwijze waar gistspecialist Ed Montfort vorig jaar enthousiast over sprak: gebruik maken van pakken appelsap van de Lidl. Op de verpakking moet wel staan dat het puur sap is, zonder toevoegingen of bewerkingen.

In dit artikel alle benodigde informatie voor de topwijn, die we gaan produceren! De totale kosten voor de gist en de andere ingrediënten bedragen 5 euro. De benodigde pakken appelsap, suiker en rozijnen moeten de deelnemers zelf aanschaffen. Slutingsdatum voor het project is 29 januari.

Lees meer...

 

Magere 6,5 voor beste vlierbloesemwijn
Geschreven door Administrator ··
maandag, 05 december 2011

Een magere 6,5, daar moest Rien het mee doen bij de beoordeling van zijn vlierbloesemwijn. Daarmee kon hij tijdens de maandelijke gildeavond op vrijdag 2 december toch worden gelauwerd als de winnaar, want de beoordeling van de overige inzenders leverde geen voldoendes op. Waarmee in ieder geval is bewezen dat vlierbloesem niet de gemakkelijkste grondstof is voor het produceren van wijn.

Lees meer...

 

Agenda

In de agenda staan zowel onze eigen bijeenkomsten (datum in vette letter) als (met een cursieve letter) activiteiten uit de agenda van de federatie.

vrijdag 9 januari , 20 uur Gildekelder. Tevens koopjesmarkt.
12 tot en met 16 mei 30'ste Hemelvaartkampeerweekeinde (HKW), camping Böhmerwald in Koningsbosch (L).

De overige data volgen zo spoedig mogelijk.